کد مطلب: 138981
روحاني در نشست مديران تعاوني‌هاي کشور:
متن توافق مطابق با عزت ملت است/ نمي‌گذارم يک عده افراطي به اميد مردم ضربه وارد کنند
تاریخ انتشار : 1394/06/21 21:20:52
نمایش : 1190
رئيس جمهور گفت: آنهايي که روي کلمات اين توافق پرافتخار که در آينده در خصوص جزئيات آن سخن خواهم گفت، نظر دارند، بدانند که نخواهم گذاشت عده اي افراطي بخواهند به اميد اين ملت ضربه بزنند.












 

به گزارش هفت چشمه به نقل از پايگاه اطلاع رساني رياست جمهوري، حجت‌الاسلام والمسلمين حسن روحاني عصر شنبه در ديدار با مديران اتحاديه هاي تعاوني ها و تلاشگران نمونه عرصه تعاون سراسر کشور، با بيان اينکه حضور در جمع کارآفرينان بخش تعاون و اعلام آمادگي اين بخش براي حضور فعال‌تر در دوران پسا تحريم براي دولتمردان و ملت بزرگ ايران خبري غرورآفرين در راستاي حرکت سريع‌تر در مسير توسعه کشور است، گفت: کشور ما باوجود نقاط مثبت ارزشمند، فرهنگ والا و ملت فرهيخته، ايثارگر و با ايمان، متأسفانه در دهه‌هاي اخير با نقايصي در بخش اقتصاد روبه‌رو بوده است.

رييس جمهور مبتني بودن اقتصاد کشور بر پايه نفت و بر مبناي ميزان استخراج و چگونگي فروش نفت در بازارهاي جهاني را به عنوان اولين نقص در اقتصاد کشور برشمرد و با اشاره به اينکه سال‌هاي سال برنامه‌هاي کشور بر اين اساس تنظيم شده است، اظهار داشت: حقوق کارمندان، تنظيم برنامه‌ريزي‌هاي اقتصادي پنج يا هفت ساله و برنامه‌ريزي براي سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي مختلف از جمله کشاورزي و زيرساخت، بر مبناي تعداد و قيمت فروش بشکه‌ نفت در بازار جهاني بوده است.

روحاني ادامه داد: هنوز هم در بودجه‌ريزي سالانه بخش عمده‌اي براين پايه است که سال آينده نفت به چه ميزان و به چند دلار در بازارهاي جهاني عرضه شده و قيمت دلار چقدر محاسبه مي‌شود و اين يکي از پايه‌هاي بزرگ تنظيم بودجه در کشور است.

رييس جمهور با بيان اينکه سال گذشته به دلايل متعدد سهم درآمدهاي نفتي در بودجه‌ريزي به 33 درصد رسيد و با اين حال هنوز تامين يک سوم بودجه کشور به عهده نفت است،‌گفت: اقتصاد ايران، اقتصاد تک‌محصولي و نفتي بوده که هنوز هم به طور کامل از آن رهايي نيافته است.

روحاني افزود: هنگامي که يک اقتصاد مبتني بر نفت شود، به معناي آن است که اين اقتصاد برون‌زا است چرا که قيمت اين نفت را بازار تعيين مي‌کند و ما شاهد بوديم که در دوران تحريم در زمينه نفت کشورهاي زورمند در دو مرحله با دولت و ملت ما به مقابله پرداختند؛ اول اينکه به ما تحميل کردند که روزانه تنها يک ميليون بشکه نفت مي‌توانيم صادر کنيم که اين نه تنها فشار اقتصادي به شمار مي‌‌رفت بلکه ضربه‌اي بر عزت و غرور ملي ما بود.

رييس جمهور با بيان اينکه اگر کشوري بر اضافه مصرف خود نفت توليد کند و نتواند آن را بفروشد، ناچار است توليد خود را کاهش دهد و بعضي از چاه‌هاي خود را ببندد، تصريح کرد: امروز که بعد از تحريم مي‌خواهيم چاه‌هاي نفت را باز کنيم بايد هزينه‌هاي سنگيني را براي انجام اين کار بپردازيم که البته اين مشکل مربوط به دولت است  و براي حل آن برنامه‌ريزي کرده است.

روحاني با اشاره به نوسان هاي بهاي جهاني نفت، تصريح کرد: در اين ايام برخي از کشورهاي بزرگ در زمينه توليد نفت که وابسته به قدرت‌ها هستند براي فشار به ايران و اخيراً فشار به روسيه تصميم گرفتند تا قيمت نفت را از 110 دلار به 40 دلار کاهش دهند.

رييس جمهور با بيان اينکه در دوران تحريم نمي‌توانستيم از درآمد حاصل از فروش نفت که در بانک‌هاي جهاني ذخيره مي‌شد، استفاده  کنيم، افزود: درست است که مقاومت ملت ما قابل تحسين و تواضع است، اما بايد بداند که جهان استکبار بر عزت، آزادي، تجارت و فروش منابعي که مورد نياز او بوده زنجير بسته و مانع از حرکت پايه‌هاي اقتصادي ايران عزيز شده است.

روحاني تأکيد کرد: برجام به معناي شکستن همه اين زنجيرهاست و آنهايي که روي کلمات اين توافق پرافتخار که در آينده در خصوص جزئيات آن سخن خواهم گفت، نظر دارند، بدانند که نخواهم گذاشت عده اي افراطي بخواهند به اميد اين ملت ضربه بزنند.

رييس جمهور با بيان اينکه امروز ايران در پسا تحريم اعلام مي‌کند که به چه ميزان نفت توليد خواهد کرد و در کدام بازار به فروش خواهد رساند و منابع آن را در کجا ذخيره کرده و چگونه مصرف مي‌کند، اظهار داشت: ملت ما ملتي بزرگ در طول تاريخ بوده که متأسفانه برخي از حرکت‌هاي غيردقيق و ناصحيح دُر گرانبها و الماس گرانبهايي را از روي اشتباهات و عدم دقت در مسيري قرار داده که چراغ بينايي در آن وجود ندارد و اين الماس گرانبها به چاه افتاد. تلاش دولت اين بود که با اراده و همت ايران و با هدايت‌هاي رهبر معظم انقلاب اسلامي اين الماس را از چاه خارج کند و امروز دنيا درخشش اين الماس را به وضوح مي‌بيند و ملت ايران به آن افتخار مي‌کند.

روحاني با اشاره به ضرورت استفاده از شرايطي که امروز در آن قرار داريم، تصريح کرد: هيچ‌کس در طول تاريخ نمي‌تواند بگويد آنچه قهرمانان ملي ما در دو سال مذاکره در برابر 6 قدرت جهاني با تلاش، استقامت و مبارزه خود به دست آوردند، منطبق با عظمت و عزت ملت ايران نيست.

رييس جمهور گفت: امروز تمام دنيا به جز يک رژيم نامشروع و عده‌اي افراطي در آمريکا نسبت به اين توافق به عنوان يک حرکت در مسير صلح و آرامش جهاني سر تواضع فرود آوردند.

روحاني با بيان اينکه آنچه دولت مي‌بايست با کمک مردم انجام مي‌داد، برطرف کردن تحريم‌هاي غلط، ظالمانه و ضدحقوق بشري براي بازکردن فضاي حرکت و توسعه در کشور بود، خاطر نشان کرد: هر سه بخش اقتصاد دولتي، تعاوني و خصوصي براي ما ارزشمند است.

وي گفت: اقتصاد دولتي که متأسفانه در سال‌هاي گذشته بخش عمده‌اي از اقتصاد کشور را به دوش داشته، بايد قدم به قدم کوچک شده و سهم بخش دولتي در اقتصاد به دو بخش تعاوني و خصوصي واگذار شود، البته بخش‌هاي مختلف دولتي هنگامي که مي‌خواهيم بخشي از اقتصادشان را به مردم واگذار کنيم، تحمل نکرده و برايشان سخت است و در اين مسير بهانه‌هاي مختلف مي‌آورد، اما بايد همه بخش‌هاي دولتي خودشان را براي انجام اين کار مهم آماده کنند.

روحاني با بيان اينکه اقتصاد دولتي کارآيي لازم نداشته و نمي‌تواند تحول بزرگ در کشور ايجاد کند، اظهارداشت: اقتصاد تعاوني و خصوصي همواره در تلاش بوده و تعطيل بردار نيست و اين اقتصاد است که مي‌تواند کشور را احيا و تحول بزرگ ايجاد کند.

رييس جمهور با بيان اينکه امروز اقتصاد تعاوني و خصوصي خود را براي رقابت نه تنها در داخل و اقتصاد‌هاي منطقه بلکه براي رقابت با اقتصاد جهاني آماده مي‌کند،‌ تصريح کرد: اقتصاد تعاوني و خصوصي مي‌داند که اگر  توليداتش بتواند با محصولات خارجي رقابت کند از تمامي نقاط جهان مشتري خواهد داشت.

روحاني،  کار، تلاش، فعاليت و فداکاري را موسيقي دلنواز براي کارآفرينان تلاشگر و جهاد در راه خدا دانست و افزود: همانگونه که ايستادگي براي دفاع از سرزمين، جهاد بشمار مي‌رود، تلاش براي خانواده و جامعه هم جهاد است.

رييس جمهور از تعاوني‌ها به عنوان مسيري که در آن ثروت در يک نقطه جمع نشده و موجب فقرزدايي مي‌شود، ياد کرد و گفت: تعاوني جايي است که اقتصاد عادلانه را براي يک جمع به ارمغان مي‌آورد.

روحاني با بيان اينکه انتظار اين بود که در سال‌هاي پس از انقلاب نقش تعاوني‌ها پررنگ‌تر و بيشتر باشد، اظهار داشت: بايد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي اين موضوع را مورد آسيب‌شناسي قرار داده که در کجا تعاوني‌ها موفق و در چه مرحله‌اي موفق نبودند تا بتوانيم موجبات توسعه و کمک به تعاوني‌ها را فراهم کنيم.

رييس جمهور با بيان اينکه يکي از هنرمندي‌هاي فعاليت‌هاي تعاوني اين است که مي‌تواند از کنج روستا تا کوچه‌هاي شهر و درون خانه‌ها حضور داشته باشد، بر ضرورت ايجاد اشتغال براي بانوان کشور تأکيد کرد و افزود: نبايد تصور کرد که کار و اشتغال تنها ويژه مردان است، چرا که کار کردن موجب نشاط و غرور مي‌شود و امروز بانوان ايراني مي‌خواهند تا در اين غرور آفريني و افتخار شريک و سهيم باشند، چرا که اگر محصولي با نام ايران توليد شده و در بازار جهاني حضور يابد، مطمئناً احساس غرور و افتخار را به ارمغان خواهد آورد.

روحاني با تأکيد بر اينکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي بايد سند تعاون کشور را به زودي تهيه و براي تصويب به دولت ارايه کند، گفت: اقتصاد، برنامه و بودجه و بانکداري بودجه ما بايد به بخش تعاوني نگاه داشته باشد، چرا که امروز تعاوني‌ها در بسياري از بخش‌ها از جمله کشاورزي و خدمات، حضوري فعالانه دارند.

رييس جمهور تصريح کرد: امروز در شرايط پسا تحريم همه بايد به صحنه بياييم و اميدواريم تعاوني‌ها نقش سازنده و ارزشمند خود را براي ساختن ايراني آباد و آزاد ايفا کنند.

پيش از سخنان رييس جمهوري، علي ربيعي وزير کار، تعاون و رفاه اجتماعي در سخناني ضمن ارايه گزارشي از فعاليت‌ها و اقدامات اين وزارتخانه در جهت توسعه تعاوني‌ها در کشور، بر ارزشمندي تعاوني‌ها در عرصه‌هاي اجتماعي و فرهنگي علاوه بر نقش آنها در عرصه اقتصادي تأکيد و اظهار اميدواري کرد تا بخش تعاون بتواند در فعاليت‌هاي اجتماعي و فرهنگي کشور نيز فعالانه حضور داشته باشد.

انتهاي پيام/570ه

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg